FAQ

Zeker als je voor het eerst een escape room gaat doen wil je veel weten. Hieronder kun je het antwoord vinden op de meest gestelde vragen

Het antwoord is nee. Dat is namenlijk niet toegestaan. Ondanks dat we wel de suggestie wekken dat je er niet meer uit kunt, kun je altijd per direct de ruiimte verlaten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je om wat voor reden dan ook niet weg kunt.
We laten iedereen altijd zo veel mogelijk zelf proberen om de oplossing te vinden. In de meeste gevallen lukt dat prima doordat de groep uit meerdere mensen bestaat met een eigen inzicht. Mocht het zo zijn dat een groep echt vast loopt, dan zullen we hints geven.
Onze escape rooms zijn zo gemaakt dat ze door vrijwel iedereen te doen zijn vanaf een leeftijd van 12 jaar. Juist doordat het een groepsevent is zul je merken dat iedereen op zijn eigen manier een unieke bijdrage kan leveren. Je hoeft dus geen IQ van 130 te hebben. Gewoon je normale verstand en een beetje 'out of the box' proberen te denken.
Ja dat kan zeer zeker en dat is ook erg leuk. Zorg er dan wel voor dat de jongste deelnemer ten minste 10 jaar oud is en dat er minstens twee mensen in je groep ouder zijn dan 18 jaar
Onze escape room Epic Journey is geschikt voor groepen vanaf 12 jaar. Kanttekening hierbij zijn gezinnen en tienerfeestjes. Zie daarvoor de uitleg bij de vraag hierboven. Verder moet je goed ter been zijn en geen andere lichamelijke beperkingen hebben, omdat je echt in een andere wereld terecht komt, waarbij je soms moet bukken, op je knieen zitten, rekken en door lage doorgangen moet gaan. Draag tevens normale kleding en normale goede schoenen. De bodemgesteldheid is ongeschikt voor bijvoorbeeld naaldhakken en ook is de ruimte niet geschikt voor baljurken en smokings :) Er is wel ruimte om andere schoenen aan te trekken of om je te verkleden.
We kennen een annuleringsbeleid tot 48 uur van te voren. Deze staan in de algemene voorwaarden. Wordt een van de deelnemers onverhoopt ziek binnen 24 uur van te voren, dan heb je eenmalig de kans om de afspraak met maximaal 2 weken te verschuiven. Eenmaal verschoven kun je niet meer annuleren. Dit kun je alleen telefonisch regelen via 06-46282725. Daarnaast kunnen reserveringen die zijn gemaakt met een korting van meer dan 30% op het normale tarief niet worden geannuleerd.
Gezien de aard en omvang van deze room is spelen met meer dan 6 personen niet mogelijk, anders dan in twee afzonderlijke groepen uiteraard.
Door het oplossen van puzzels, raadsels en codes probeer je de uitgang te bereiken. Heb je alles doorlopen, dan zal de uitgang geopend worden. Je hebt 60 minuten de tijd om het mysterie op te lossen.
Onze escape room kenmerkt zich door het 4D karakter. Dat houdt in dat je niet alleen puzzles en codes oplost, maar dat jij je echt in een andere wereld bevindt. Deze wordt gekenmerkt door audio, beeld, geur en de aardse elementen. Trek daarom geen hoge hakken en een galajurk aan, maar kleed je casual met goede schoenen.
Annuleren tot 48 uur voor de afspraak is kosteloos, maar er wordt geen geld terugbetaald. De reservering wordt dan omgezet in een tegoed bon. Annulering binnen 48 uur van te voren is helaas niet mogelijk. Bij ziekte is er, uitsluitend telefonisch, de mogelijkheid om eenmalig de afspraak te verplaatsen naar een nieuw tijdstip binnen 14 dagen na de oorspronkelijke boekingsdatum. Annulering van een verplaatste boeking is vervolgens niet meer mogelijk.
Op ons terrein is ruimte om gratis te parkeren
Je kunt maximaal 5 minuten voorafgaande aan je bezoek aan onze escape room naar binnen. Kom niet veel later, omdat je zo de tijd hebt om nog even naar het toilet te gaan. De daadwerkelijke escape start altijd op de afgesproken tijd. Uitloop daarop is niet mogelijk
In onze escape room in Zwolle, Overijssel ben je in een andere wereld. Kleed je alsof je op een avontuur gaat. Casual, spijkerbroek, trui, vest, blouse en goede schoenen.
De totale tijd zal ongeveer 75 minten zijn. 10 minuten vooraf, voor toilet en een intro. Dan 60 minuten in de escape room en tot slot een minuut of vijf napraten.
Ja. we willen niet met contant geld werken op onze escape room locaties. Daarom vragen we altijd een betaling via ons online boekingssysteem
In onze escape room is geen horeca aanwezig. Je kunt bij ons dus niets te eten of drinken bestellen.
Je kunt bij onze escape room de hele dag terecht, van 10 uur 's ochtend tot 22 uur 's avonds.
Helaas kun je in onze escape room niet deelnemen als je een lichamelijke beperking hebt. Er zijn trappen en nauwe doorgangen.
Gedurende het spel hebben we liever niet dat je de escape room verlaat, maar vooraf of naderhand is hier uiteraard wel de mogelijkheid toe.
Ja, onze escape room in Zwolle is in het Nederlands uitgevoerd. Echter de hoeveelheid tekst is bij onze huidige opzet uiterst beperkt. Wanneer er iemand meegaat die het kleine beetje tekst dat van belang is kan vertalen, kun je gerust buitenlandse gasten meebrengen.
Ja, wanneer alle deelnemers van het team beschikken over een geldige studentenpas krijg je, mits bij reservering al aangegeven, 15 euro terug. Uitsluitend geldig bij de normale boeking van 4 tot 6 personen of bij de experience en niet in combinatie met andere kortingen of aanbiedingen.
Ja, onze escape room in Zwolle Overijssel is uitermate geschikt als teambuildingsactiviteit. De leerdoelen richten zich met name op rolverdeling, natuurlijk leiderschap en samenwerking.
Dat hangt een beetje af van in welke week. Sommige doorgangen in onze escape room zijn smal en krap.
De telefoons mogen niet mee in de escape ruimte. Die blijven bewaakt bij ons achter. Wij zullen daar op passen.
Dat is erg vervelend. Troost je met de gedacht dat de deur nooit op slot gaat en je dus altijd de escape room op ieder moment kunt verlaten.
Nee, het maken van foto's is niet toegestaan. Wel zullen we naderhand een mooie groepsfoto maken welke naar hartelust mag worden gedeeld.

Locatie

Locatie Zwolle wordt gerenoveerd

Epic Journey opent binnenkort in Dronten

en in de buurt van Den Bosch

Contact

Heeft u meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.
De locatie Zwolle is dicht. Binnenkort gaat Epic Journey open in Dronten en in de omgeving van Den Bosch